Estetică dentară

Cosmetica și estetica dentară sunt două ramuri ce se adresează pacienților ce își doresc dinți albi, sănătoși și în armonie cu fizionomia acestora.
Zâmbetul influențează încrederea în sine și relațiile cu cei din jur. Încrederea în sine, satisfacţia unui aspect plăcut şi carisma unei persoane la prima vedere reprezintă un atu esențial în mediul social, dar și în business.
Durata unui tratament de cosmetică dentară variază în funcţie de procedurile alese, dar și de factorul gazdă. Starea dinţilor dumneavoastră înainte de tratament influenţează durata acestuia. Datorită tehnicilor actuale și a tehnologiilor moderne, puteți dobândi un zâmbet alb şi sănătos într-un timp scurt.
Albirea dentară profesională reprezintă cea mai simplă metodă și cel mai cerut tratament în cabinetul stomatologic privind estetica dentară.
Dinții au tendința de a se colora atunci cand nu sunt igienizați corespunzator sau când consumați alimente colorate, cum ar fi: cafeaua, cola, vinul, precum și fumatul, dinții căpătând un aspect galbui, maroniu, inestetic ce influențează negativ aspectul zâmbetului.
În ciuda zvonurilor care circulă printre pacienți, procedurile profesionale de albire a dinților nu sunt nocive pentru smalțul dentar și nu afectează sănătatea acestora.
Cu cât culoarea dinţilor se îndepărtează de la galben spre vineţiu sau cenuşiu, cu atât petele sunt mai greu de îndepărtat. Dacă vă aşteptaţi ca după tratament să beneficiaţi instantaneu de o dantură strălucitoare, este posibil să fiţi dezamăgiţi. Albirea presupune deschiderea nuanţei de alb cu câteva nuanțe, rezultatul final depinzând de natura şi gravitatea colorațiilor anterioare de pe suprafețele dentare.
Procedura de albire executată în cabinetul de medicină dentară are cea mai mare eficienţă, deoarece foloseşte substanțe cu concentraţie mare în peroxid: până la 40%. Tratamentul poate să dureze în jur de 3 şedinţe, iar în urma acestuia pacienţii vor avea dinţi cu până la 3-4 nuanţe mai albi.
Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfăşoară în modul următor: medicul izolează gingiile pentru a le proteja cu un gel fotopolimerizabil pentru a forma un baraj de cauciuc, urmând ulterior să se aplice gelul de peroxid de hidrogen sau carbamidă pe suprafaţa externă a dinţilor. Aceste geluri pe baza de peroxid sunt activate ulterior de lumină UV timp de 20-50 de minute. Rezultatul albirii profesionale durează în medie 2 ani,  acest rezultat putând fi ușor periclitat de obieceiurile alimentare ale pacientului. Această manoperă se repetă la recomandarea medicului odata la 2 ani.

Bijuteriile dentare se aplică noninvaziv printr-un sistem adeziv pe suprafața dintelui, neexistând nici un pericol pentru dintele în cauză. Procedura este simplă si fără durere și presupune lipirea cu materiale dentare speciale pe suprafața dintelui a unei mici bijuterii ce poate fi confecționată din aur, platină, pietre prețioase, cristale sau pietre de tip Swarovsky.

 

 

Coroanele integral ceramice  oferă o calitate estetică excelentă, acestea putând fi modelate perfect, imitând nuanța cât și transparența dinților naturali. Acestea se realizează prin presare, ardere sau frezare computerizată. Totusi, acestea nu reprezintă cea mai bună opțiune de infrumusețare la nivelul dinților din grupul frontal, deoarece necesită îndepartarea unei porțiuni semnificative din dinte prin șlefuire. Alternative mai acceptabile sunt fațetele dentare. Coroanele integral ceramice sunt alegerea optimă în cazul în care rezistența dintelui este compromisă.

 

Fațetele cermice sunt cele mai fizionomice restăurări dentare, dar şi cele mai delicate. Necesită şlefuiri dentare minore (0.6mm), conservând  vitalitatea dinţilor. Acestea  respectă textura și transluciditatea dinților naturali neavând infrastructură metalică, astfel, dinţii restauraţi nu vor prezenta umbre negre sau cenușii în vecinătatea gingiei. Faţetele ceramice rescpectă textura şi transluciditatea dinţilor naturali.
Faţetele se folosesc frecvent în următoarele cazuri:
• Dinţi  coloraţi neuniform sau închişi la culoare datorită tratamentelor de canal sau administrarea în copilărie cu tetraciclină
• Defecte de formare ale coroanelor dentare cu apariția petelor hipomineralizate
• Dinţi abrazaţi
• Dinţi înghesuiţi sau uşor malpozitionaţi
• Dinţi cu formă atipică
• Dinţi cu spațieri interdentare, treme sau diasteme
• Dinţi ce prezintă fracturi ale marginilor incizale
Procedeul de faţetare se poate face în două moduri:
• Cu şlefuire, metodă indicată acolo unde este nevoie de o schimbare drastică a aspectului dinţilor. Prepararea dinţilor constă în îndepărtarea unui strat de 1-2 mm din smalţul de pe suprafaţa externă a dintelui şi din zonele laterale ale acestuia. Această metodă este indicată acolo unde dinţii sunt voluminosi, iar aplicarea unor faţete fără prepararea prealabilă a dinţilor va creşte şi mai mult volumul acestora.
• Fără şlefuire (no-prep) sau cu o şlefuire minimă a dinţilor. Este metoda cea mai indicată în cazul unor dinţi subţiri. Avantajul acestei metode este reprezentat de conservarea ţesutului dentar.

Color Skin

Nav Mode